Thursday, April 30, 2009

DNA-patent...

Sverker Lenas skriver bra om Monsanto i DN:

"Monsantos affärsidé är att genom aggressiva affärsmetoder skaffa sig intellektuell äganderätt över världens matproduktion."...

"Även bönder som försöker fortsätta med traditionell odling blir snärjda i nätet, då Monsantos patentgrödor självsprider sig till andra åkrar – ett slags naturlig fildelning. Snabbt är bioteknikjätten där med krav på licenspengar."


Monday, April 27, 2009

Veckans - träd i botaniska

snabbkludd av ett träd i botaniska. ganska stort fast ändå såg det ut som ett litet bonsaiträd. knepigt.

Thursday, April 23, 2009

Monday, April 20, 2009

Veckans - Säsongsavslutning på Bajsnödigt - eller "att försöka få plats i en trea..."



Kludd från säsongsavslutningen på Bajsnödigt.

Tror det ska vara typ skissförsök på Kristoffer "Kringlan" Svensson, Jesper Rönndahl, Erik Börén, Embla Löw-Larsen, Tomas Högblom och en väldigt snabb på Matias Bravo-Jara.

Kladdiga kluddar men komikerna var bra. Svårt att plocka nån favve. Fast kanske blir det ändå Embla, hon var sjukt rolig.

Själv var jag inte särskilt nöjd med mina tre minuter. Kanske var första femton sekunderna ok, men sen gick det snabbt utför. Gud. Måste komma ihåg att använda konsonanter. Och spara luft till vokalerna i slutet av meningen. Och korta alla upplägg, korta, korta, korta. Skita i uppläggen. Dra bara poängerna! Skita i vokalerna i poängerna och spara all luft till konsonanterna! Spotta ut dom med förödande övertygelse!
Tre minuter är nog det svåraste som finns att sätta. Bläh... Men vi fick väldigt fina blommor. Stora liljor som står i köket och luktar gott och mycket.

Well... och nu på onsdag på Gött i Mössan får jag chans till revansch! :D

Andra bloggar om: , , , , ,

Monday, April 13, 2009

Tuesday, April 07, 2009

Ståupp på Dockan i Malmö... och TICK i GBG

Nu på onsdag 8/4 kör jag (och en massa andra) ståupp på Dockan, Elephanten, Malmö 20:00 GRATIS!

Lista på alla som kör (exakt körordning sätts på plats): Eric: konf Joe 7 min, Jacob 7-10 min, Mats 5-7 min, Erik B 10 min, Evelyn 5 min, Nils 10 min, Thomas 5-7 min, Anneli 7 min

Hitta dit , dvs till Elephanten. Facebook-länk direkt till Dockan-gruppen

(och ja, bilden är gammal skåpmat, kludd från TV-titt, men vatusan, trist att posta utan bild... )

Andra bloggar om: ,

EDIT - jag kör på TICK (krogens länk) (länk direkt till facebookgruppen) Tidbloms i Göteborg på skärtorsdagen också (här).

Monday, April 06, 2009

Veckans - från landet längesen...

Den där teckningen gjorde jag för en skoltröja 1984. DÅ ville man kunna rita (säger inte jag kunde), för då var en mindre guldålder för serier på svenska.

En av dom allra bästa då var Arne Anka. För ett tag sen kom ett sjunde album. Vad säga? Han var större än Carola då, men nu?

Arne Anka! Du magra socialfallsanka med den skarpa näbben, i åttiotalssverige var du en grundbult på samma sätt som Hultsfredsfestivalen, Kvarnen, Joy Division-t-shirts och Camel utan filter. Centern var emot kärnkraft, det var innan AIDS och Killinggänget. "Ironi" var något din svensklärare pratade om, bockskägg hade kemimagistern. Telefonen stod på ett bord i hallen, och man kunde fan inte ta foton med den!

Ebbot Lundberg fortfarande gick i byxor, Union Carbide spelade i Västberlin. Hade du berättat om ett världsomspännande datanätverk där alla under 25 skrev en anteckning varenda gång dom tog en kopp kaffe skulle du hamnat på slutna paviljongen. Det fanns bara två sorters mjölk – röd och blå.

I detta kultur-Sverige var en maskingevärskäftad svartvit anka verkligen kung.
Det är mer än lovligt motsägelsefullt att sjunde albumet med Arne Anka heter "Ner med monarkin".


Hela recensionen av Arne Anka här.
Hela recensionen av Berlin - stad av rök här.

Andra bloggar om: , , , ,

Wednesday, April 01, 2009