Monday, September 29, 2008

veckans (konferens och ståupp...)


I torsdags och fredags konferens i Bålsta, och idag (söndag) BigBen. Har inte kollat filmen än, men klarade mig inom tiden och fick nog tusan in åtminstone en grej som jag aldrig provat förut. Det finns inget roligare än att göra ståupp. Öva ute i parken, ständigt detta äggur, anteckningar, plåga alla sina polare med test... sen köra. Rah! Lovely.

Och resten av kvällen! Ojojoj, vilken helkväll på BigBen, efter en lite märklig start där helt plötsligt två komiker försvann och sen kom tillbaka blev bara den ena akten bättre än den andra. Fett att vara i så gott sällskap... Satan i gatan vad glad man blir över att få göra det och jäsiken vilka hjältar Tomas Bonderud(som dagen till ära faktiskt körde lite själv också) och Lazlo och alla dom andra är som håller igång BigBen. Kulturpris nu! :D

Mer senare... nu däcka. Dagen var tämligen lång... hann ju med en utsökt strömming med polare på nordiska museet och kolla in Max Ernst också.. topp!

Monday, September 22, 2008

Veckans teckning... (arv eller miljö...)

Söndag 28/9 kör jag på BigBen och måndag 29/9 på Boulevardteatern, tisdag 30/9 på Trampolin och på fredag 3/10 på Bajsnodigts premiär.

Andra bloggar om: , , , , ,

Wednesday, September 10, 2008

Monday, September 08, 2008

veckans (åka paddan till jobbet...)

Göteborg är stadsplanerat från Bingolottostudion. Vart ska du köra? Rrrrr.... Vart ska skylten peka? Rrrr...
Nån _vill_ att vattnet ska stiga. Nån vill åka Paddan till jobbet.

(Över ett år med veckans teckning också. Såhär såg den första ut. Oerhört ambitiös, man ser inte ens replikerna förrän man klickar på bilden.)

Andra bloggar om: , , , , ,


EDIT - Efter ett par dagar i Götets superkassa pendlarluft (där man cyklar förbi kilometer av ensamåkare) anmälde jag mig på Nya vägvanor också.
Som dom skrev på jobbets länksida "Om bilkörandet, särskilt under pendlingstimmarna, fortsätter att öka i den takt som varit hittills står vi inför mycket stora framtida trafikproblem i Göteborg."
Veckans underdrift. Problemen är redan här, bara att det är lika poppis att prata om dom som att prata tolerans i Tyskland 1939...

Höj bensinen till femti spänn och ta bort momsen på taxi eller nåt, det här är ju löjligt. Förmodligen skulle folkhälsan av den ökade motionen trolla bort vårdköerna också.

Monday, September 01, 2008

veckans (livsstil till varje pris...)

Ett miljöinlägg till på raken, för nu har jag hört samma replik en gång för mycket: "Det har ju inte hänt nåt på 30 år, klart vi ska ha mer kärnkraft." Visst. Trettio år. Avfallet har halveringstid på hundratusentals år. Mänsklig civilisation har funnits i typ 20.000 år.

Kärnkraft för att slippa ändra livsstil är som att hoppa ut genom fönstret för att svalka sig när det är varmt!

EDIT - Här ett färskt exempel (här står mer) på hur man i Tyskland verkar ha misslyckats grovt med att hantera kärnavfall.
...och här exempel från hur Tjernobyl fortfarande påverkar Sverige.

EDIT 2 - 2009-02-12 Dagens Aftonbladet: Den planerade slutförvaringsmetoden i kopparkapslar döms ut pga korrisionsrisk. Redan inom 50 år skulle kapslarna kunna spricka och det radioaktiva ämnet läcka ut:
"– Konsekvenserna skulle bli katastrofala. Någon sanering skulle inte vara möjlig. Vi skulle tvingas till evakueringar under oöverskådlig tid." Peter Szakálos, doktor i korrosionslära på KTH.

EDIT 3 - 2009-11-12 Nu när Lars G Josefsson pantsatt hela Vattenfall för att betala ev skador efter kärnkraft i Tyskland borde det väl framgå ännu tydligare: Om kärnkraft är så ekonomiskt riskfyllt, ja, då är det inte lönsamt.

Även en ekonomisk risk är en risk och är riskerna för stora är planen inte lönsam.

Forska gärna, det är i teorin en lysande idé, men undvik kommersiell drift tills det är säkert - och därmed lönsamt.



Mer om: , , , ,