Thursday, August 30, 2007

Eva Flyborg och sunt förnuft...

"– Ett beslut att bygga fler kärn- kraftverk skulle vara det allra bästa för att minska utsläppen av växthus- gaser."

Eva Flyborg i Aftonbladet.

Eva Flyborg, sunt förnuft inkluderar alltså inte grundskolematematik? Kärnkraft? OK, först måste uranet grävas upp, sen ska det anrikas, sen ska det transporteras igen, sen ska avfallet förvaras - och här snackar vi om saker som inte blir ofarliga på hundratusentals år. Eva Flyborg - hur räknar du ut koldioxidbelastningen på att vakta avfallet i hundratusentals år? Mänsklig civilisation har inte ens funnits så länge, hur räknar man ens ut timlönen på något sånt? Har du vägt in koldioxidkostnaden för alla skador på miljön som brytandet av uran medför? Kostnad för ökad risk för spridning av kärnvapen? Hur kan du vara ordförande för Riksrevisionen utan att kunna räkna?
Väger man in _alla_ kringkostnader för kärnkraft kan redan nån på mellanstadiet se att det inte finns _något_ dyrare sätt att få elkraft.

Okunniga politiker som tror att kärnkraftverk bara är nånslags stora oljepannor borde få kvarsittning i gymnasiefysik tills dom slutar drälla ur sig dumheter.

Andra bloggar om: , , ,

EDIT 1 - efter att ha sett mig citerad behövs kanske ett förtydligande, ovan kritiserar jag alltså uttrycket "sunt förnuft".

EDIT 2 - För den som tror sig veta att lågdosstrålning är ofarligt rekommenderas Vetandets värld 2008-01-11.

Lyssna: Ladda ned programmet (Ladda ned)
Programmet kommer via Podradio.nu


EDIT 3 (2009-02-12) Starka misstankar att slutförvaringen inte kommer att fungera: Aftonbladet idag:
Kopparen i de föreslagna avfallskapslarna riskerar att reagera med det syrefria vattnet och kapslarna (som inte går att plocka upp igen) kan vittra sönder redan inom 50 år.
Ingen sanering kommer att vara möjlig, avfallet sprids med grundvattnet, hela landsändar måste evakueras för överskådlig framtid. OK, nån mer som tror att kärnkraft blir lönsamt om man räknar på mer än en mandatperiod?

EDIT 4 - Aftonbladet 2009-05-22 "De svenska kärnkraftverken råkade ut för förhållandevis många incidenter förra året."

Monday, August 27, 2007

veckans...

Var på black sheep med Wanloo då dom fyra på bilden satte sig bakom. Johan vart övertygad att dom kommit för att hämnas, alternativt spöka för oss.
Min flickväns kommentar var: "Ni måste ju blivit jätteglada när det kom fyra nerdar till."

Själv försöker jag komma fram till om det verkligen är läge att börja säga "LoL"... hmm... det ska tydligen vara det senaste.

Andra bloggar om:

Monday, August 20, 2007

veckans...

Rubrik från DN för några månader sedan.

Sunday, August 19, 2007

på väg genom götets hamn...


...passerar man plåt-damen som vinkar hejdå. eller välkommen hem... vilket som... undan går det i vilket fall... så det blir inga detaljer.

Saturday, August 18, 2007

morgonmusik och wikipediascannern...

Carl Stalling (kompositör till filmmusiken för Looney Tunes) ger perfekt soundtrack till läsning om hur bl a CIA, Vatikanen, Fox News mfl ändrar i Wikipedia.

Hela poängen med Wikipedia är nu en gång att alla ska kunna ändra och föra in saker, skillnaden är att nu kan man se varifrån ändringen gjorts på ett enkelt sätt.
När det nu går att söka även på vem som gjort ändringar blir man till att börja med inte så väldigt förvånad:
Vatikanen ändrar om katolska helgon, Fox News skvaller om journalister, en BBC-adress har ändrat George W Bush mellannamn till "Wanker", och vad gör då CIA? -- Tja tydligen har en CIA-uppkoppling tagit hyfsat med tid för att lägga till fakta om lasersvärden i StarWars (få ihop det med Elvis på månens baksida, den som orkar).

wikiscanners hemsida kan man se alltihop, updateras live (otroligt många) - här är Wireds lista.

Andra bloggar om:

Friday, August 17, 2007

fem videofavoriter...

Läser fredags-DN där Niklas Wahllöf listar fem musikvideo- favoriter genom decennierna. Vad dyker upp om inte min gamla super-lågbudget- video till Sophie Rimheden. Här finns ipodversion, storyboard etc.

Andra bloggar om: , ,

endless boogie ikväll...

endless boogie. Ikväll. 11 PM, EST.

Friday, August 10, 2007

Sunday, August 05, 2007

övning i det okända paris...


lånar en bok på bibblan och sätter mig och övar. det slutar med en enklare hyllning till mattias a.

Andra bloggar om: ,

Wednesday, August 01, 2007

De Düva: The Dove

Hepp! Rent förträffligt! Precis vad man behövde. En ung Madeline Kahn i en fjortonminuters Bergmanparodi från 1968, De Düva.Hittat på: gudmundson: Den bästa Bergmanhyllningen. Tackar!

BONUS: Det Sjunde Inseglet/Rock the Casbah