Saturday, September 30, 2006

el santo





Hittar den här på Wanloos sida. Måste visa här också. Precis vad man behöver. Så många gånger. Orgelkompet är en mycket fin touch.

avundsjuka i söt köping...

Tog en vernissagepromenad. Ensam. Göteborg är en söt liten köping i regnet. Alla andra verkar gravida. Träffade några ogravida killar och småpratade lite. Konsten var ganska ful och tråkig. Trista akvareller, bleka tavlor, och målningar med huvuden som såg ut som påsar med bajs (helt säkert symboliskt, men förfan, folk är ju bakfulla också).

Gallan hörs va? Det är avundsjukan. Den gröna avundsjukan. Kom hem och läste mail där min polare parke_laine varit på Hans Arnold utställningen på seriegalleriet.

Postar ful gul teckning. Det hjälper inte, men den är avlång. Skit i den, gå och titta på dom fina Arnold-bilderna istället.

Thursday, September 28, 2006

trodde bara det var ett uttryck!

ute med tyskfan. först på fint kalas i tjusiga lokaler hos designfirma. därefter på ytterligare (om möjligt) ännu tjusigare kalas i apsnyggt museum med modevisning.

på första stället pekar tyskfan bortåt i lokalen "titta! en chokladfontän", jag observerar och fotograferar, tror knappt mina ögon. men så på nästa kalas, strax innan vi ska bli övertygade om att magra söta flickor är modernt i år igen, då är det dags ånyo: "men kolla där, chokladfontän"...

karln har rätt. varm mjuk choklad bubblar från lager till lager, folk trängs för att doppa grejer på pinnar och äta... igen. rejäla mängder ordvitsar utbytes. och så har den anlänt. mitt på matbordet. vad är oddsen? två gånger samma kväll? jag som bara trodde, ja.. nuff said...

tyskfan















uttrycket


f.ö. mörk, besk, ganska god. inte sådär söt som man trodde när man såg filmen...

Wednesday, September 27, 2006

klotet





det finns ju inga kändisar i göteborg så jag köpte en ny penna istället. sen iväg till veckans ritande av nakna främlingar.

Tuesday, September 26, 2006

precis som i visan...



eh... ja... och med all vilda västern blir det ju som håkan sjunger. vasastan e som chinatown...

sen känns det ju som nyc när det är 25 grader varmt och solen går ner halv åtta också...

Monday, September 25, 2006

vattentorn...


sen såg jag den här trevliga bloggen och kom ihåg hur kul det var att rita vatten- torn...

Sunday, September 24, 2006

business fram, party bak...



















Klicka, det är värt det.

Tillräcklig information för lösningen erhålles här.

Thursday, September 21, 2006

knashand



ny modell på krokin. handen fortfarande grinig och påstår att ögonen ljuger. knashand.


snart filmfestivalens affischfest, men innan dess måste det jobbas lite på nya filmen. arbetsnamn: "Hallands Floder"...

Monday, September 18, 2006

originalet...


... är vassare. Hela storyn: här, grunden till Gnarls Barkleys radioplåga "Crazy" kommer från en gammal Terence Hill film.

Smäktande spagettivästern som den lät för fyrtio år sen: Gianfranco Reverberi - "Nel Cimitero Di Tucson".

Sunday, September 17, 2006

Saturday, September 16, 2006

under arbete


Inbillar mig att det blir lättare att sälja en artikel om jag gör illustration också. Lägger en timme på fik och gör skiss (helt i tusch, utan blyerts, det blir kladdigt och skevt som fan), hårdstädar i PS när jag kommer hem. Vaknar nästa dag och ser att jag tydligen drabbats av identitetskris och fått för mig att jag vill bli wannabe barnbokstecknare. Götapetter.

Thursday, September 14, 2006

dumhand












har inte ritat kroki på ett halvår, handen är korkad. matar felstreck och bluffskuggor och gör fult. måste tuktas med mer rita. möjligtvis prata med ögonen också.

Monday, September 11, 2006

du betalade honom för att säga så...













Philip Seymour Hoffman visar provkarta på sätt att fåfängt skjuta sig i foten. Catherine Keener håller ammunitionslådan.

Capote blir en bra historia om att lära känna någon.

Sunday, September 10, 2006

saker man sällan slår upp del 1


"Det heter inte Gaffa tejp, det heter Duct tape, näh, det är inte samma sak" etc etc... Diskussionen bryts alltid av någon på dialekt: "Döh, de heter faktiskt silvertejp". Well:

1) Tejpen är visserligen dyr, men det är inte så att en Gaffer är en person utsedd att endast vakta tejpen på en filminspelning. Nix, gaffern basar över belysningsdetaljen. Gaffer's tape är döpt efter denne.

2) Själva den 2 tum breda vävtejp, som inte lämnar mycket klibb och trots sin styrka är lätt att riva av, har sitt ursprung i duct tape. Duck-tape hette det under andra världskriget när den uppfanns (eftersom den motstod vatten). Efter kriget bytte den namn till Duct tape eftersom den civilt användes på rör (ducts).

3) Australiensiska ordet "duct-tape" syftar däremot på slät plasttejp med klenare klister och utan väv-förstärkning och är gissningsvis orsaken till ryktet om Duct tape som fattigmans Gaffa.

Stilmässigt kommer väl "duct" att låta mer som "rörtejp" och "gaffa" som "filmstjärnetejp" (/"rockstjärnetejp"). Well. Silvertejp? Var det så?

Saturday, September 09, 2006

paris antoinette


Ser trailern till Sofia Coppolas "Marie Antoinette" och blir förtjust. Att låta Kirsten Dunst skutta runt till New Order's "Age of Consent" är genialt, Paris Hilton har aldrig framstått i tydligare historiskt sammanhang. Coppola lyckas (i alla fall i trailern) förnya kostymfilmen, tonårsdramat och historielektionen med samma svep av sabeln.

A Knight's Tale möter The Rules of Attraction.

Andra bloggar om: ,

landsfadern...


Rätten att fåna sig om sina ledare är en fin grej. Jag får inte glömma att rösta.

Tryckbar pdf (8,3 MB): här.
Bildförslag till uppfräschning mottages tacksamt: här.

Thursday, September 07, 2006

Kullaberg på festival i NYC



Fick just mail att dom ska visa Kullaberg på en liten festival i NYC. Kul!








Kommer ihåg att det var hemskt halt att gå nerför trapporna till Nimis en väldigt vacker morgon för snart ett år sen typ. Tjusigt ställe. Far dit om ni kan.

Wednesday, September 06, 2006

när boken inte funkar.


Jag tappar upp bad och sätter av tid, drar ur telefonen. Det är en kort liten bok, 143 sidor. Ändå slirar det. Biter bara inte. Folk säger det är en bra bok, frågar vad jag tycker. Jag känner jag måste skärpa mig. Tyvärr börjar jag tänka på annat. Gång på gång.

Jag vill slå upp saker. Kolla grejer. Var har jag läst det här förut? Vad påminner det här om? Gick det verkligen till så i den filmen?

Det blir inte mycket bok kvar. Inte när stora kritiska funderar-maskineriet sätter igång stup i kvarten. Kanske synd, men inte ens det begriper jag.

Monday, September 04, 2006

sarah silverman kan trolla


Skrattfesten fortsätter med drottningen av timing. Silverman är rolig bara att se stå och hålla fast i en pinsam tystnad för länge. Hon e rolig när hon e dryg mot sina polare. Hon dricker vatten roligt. Etnicitet, religion, sex.... och sen 9/11 och klassikern "When God gives you AIDS, and he does, make lemonades". Gång på gång drar hon något lite för långt, sen lite lite till, bara för att avsluta med att vräka den moraliska flygeln över smakräcket ner i ängsliga gräddtårtan så man slår sig för knäna av garv. Befriande inkorrekt i dessa pillimetriga buggning och spion-tider.

Sunday, September 03, 2006

tidsradion






Ligger hemma sjuk och vad är bättre än att bygga färdigt tidsradion?

Nu står den lilla sextiotals - transistorn i köket och skräller shower från svunna dar efter att ha matats med the hound och andra prima program.



Strödda repliker om solfläckar och maskhål, och platinumpriset till gåtfullaste granne 2006 står säkert i hyllan.

Saturday, September 02, 2006

killar köper fisk


killen längst fram fick bäst pris. eller kanske han trängde sig. något var det med dom där sushi - köpande gossarna.

Friday, September 01, 2006

555


Behöver av olika skäl ringa Socialstyrelsen. Hör tre olika tonhöjder på den tutande tonen. Ser att deras telefonnummer börjar med 555. Allt faller på plats.